RELAXATION AND BEAUTY: YES!
STRESS AND TRAFFIC JAM: NO!
TIADA MASA UNTUK KE SPA? MALAS? BUDGET CIPUT? PERKHIDMATAN SPA DI RUMAH ANDA
(BODY MASSAGE + BODY SCRUB + SAUNA + BODY MASK + HEAT MASSAGE + FOOT TREATMENT + FACIAL)

*lihat bahagian di bawah sekali untuk melihat pakej-pakej yang di tawarkan dan waktu perkhidmatan*

-also beautiful stuff sell here-

11 May 2011

Ngehhhh

.
0 comments

Mulai saat ini saya akan  berusaha untuk menjadi rajin mengupdate blog ini...kesian dah bersawang, berkulat dan sebagainya....

readmore »»

05 October 2010

uRUt TanGan Korang Sendiri

.
0 comments

smalam my colleague miss wawa wat minor operation kat tangan sbb ade saluran darah tangan tersumbat kat tangan dia tu...mcm klaka kan..tp tu lah hakikatnya..si cik wawa kita tu..so ari ni cik pah dengan rajin nye mencari kat tenet cara2 nak urut tangan korang sendiri ..sesuai untuk kowang2 yang rajin sms , chating dan kuat berkerja...tips ni di ambil dr website http://yuitsumuni.com/2009/03/02/urutan-menyegarkan-tangan/...check it out

seelok2nya satu tangan dari bahu ke hujung jari jemari
Kalau tak mampu(tak sampai) boleh urut dari siku pun OK laaa…
Mulakan dari atas…urut ‘circle’ bulat-bulat..ala2 macam dalam lukisan tu laaa….
Dari atas sampailah ke pergelangan tangan.
Kemudian urut dari pangkal jari ke pergelangan tangan.
Berikutnya urut satu persatu jari anda.Juga dalam bentuk sircle..bulat bulat bulat..macam urut lengan juga.
Urut satu2 jari sehingga kowang hilang rasa sengal lenguh bagai, barulah berpindah ke jari yang lain.
Regang-regangkan jemari anda seLepas melakukan urutan.

readmore »»

01 October 2010

Lagu Terapi Minggu Ini

.
1 comments

Rase sangat kepenatan minggu ini...
sibuk dengan open house di rumah bujang....dengan open house opis lagi..

masuk keta ..buka radio kuar lagu ni kat Hot FM...huhhh layan gak lagu ni....


Lirik Pujaan Malaya – Adzrin Azhar

Pujaan Malaya oh oh oh uuu
Kau pujaan hmmm aiyaiayaai
Pujaan uuuuuuuu

Hati
Dihantu bayanganmu
Rindu
Termimpi tiap waktu
Ow ow woh

Cinta
Bercampur curiga
Kerna
Kau satu-satunya
Pujaan Malaya

Hei sayangku
Akulah pemujamu
Sampai bila-bila
Cintaku kan berbunga

(ai yai yai yai)

Chorus
Tiada
Apa dapat menghalang
Tiada
Kau aku gila bayang
Tiada
Cintamu ku tak senang
Cemburu
Resahku tak menentu
Dirimu
Segalanya sempurna
Oh kanda
Sungguh aku tergoda
Pujaan Malaya

This aint no lie
Hari ke hari ku ternanti-nanti
Cintamu tidak terbanding
Nyata tiada setanding
Walau ku rentas benua
Terbentang luas angkasa
Tak seluas cintaku
Come on my baby
Let’s get it on

Terbang
Cintamu buatku layang
Renyuk
Resah bila kau pujuk
(Ow ow woh)
Mama
Bilang jangan ku percaya
Lelaki
Akan memuja hanya pada mulanya

Nasib kita
Bukan semua sama
Tapi ku kan sedia
Agar tak merana

Tiada
Apa dapat menghalang
Tiada
Kau aku gila bayang
Tiada
Cintamu ku tak senang
Cemburu
Resahku tak menentu
Dirimu
Segalanya sempurna
Oh kanda
Kau Pujaan Malaya

Cemburu
Ai yai yai yai
Resahku tak menentu
Dirimu
Pujaan Malaya

Sungguh ku tergoda
Bahagia

readmore »»

06 July 2010

Jalan-Jalan

.
0 comments

Jalan-jalan kat blog orang and then curik resepi...resepi macaroni bake .....nengok lah ye resepi yang cik pah curik dr blog orang lain...tp tak tau lah bilanye nak buat kan...hhehehe
Bahan A
Pasta (makaroni/spiral)
Sedikit minyak
sedikit garam

Bahan B
400g daging cincang ( nak guna ayam pun blh)
1/2 bawah besar dicincang
sos spegetti/bolognese (watie guna prego)
minyak masak untuk menumis
garam secukup rasa
lada benggala (depend)
cendawan butang (depend)
100g cheese (mozarella)

Sos Putih
2 t/s butter
2 t/s tepung gandum
1 cawan susu segar
sedikit air
2 biji telur (dipukul)

Cara Memasak
- untuk bahan A, pasta direbus dalam air mendidih yg telah diisi sedikit minyak dan garam
- untuk bahan B, tumiskan bawang besar kemudian masukkan daging cincang.
- setela daging hampir masak, masukkan sos prego kedalam periuk. masukkan air sedikit jika kuah terlalu pekat..
- biarkan sampai mendidih...
kemudian baru masukkan lada benggala, cendawan butang etc kedalam periuk..
- kacau kuah dan biarkan ia mendidih..
- untuk Sos putih, panaskan butter dan masukkan tepung. Kacau supaya xberketul.
- masukkan campuran susu dan telur. kacau supaya xberketul. tutup api.
- masukkan sedikit cheese dan kacau rata.

Cara Bakar
letak pasta dulu dibahagian bawah sekali dan kemudian diselangkan dengan kuah sos dan sos putih dan kemudian tabur mozarella

readmore »»

21 May 2010

Perhiasan dalaman

.
0 comments











































readmore »»

14 May 2010

Baru TaHu

.
0 comments


aLLo dEar...

saje jer nk share...masa tengah belek2 satu buku aroma reatment ni terjumpa satu info yg sebelum ni cik pah pun tak tahu sebelum ni...hehehe.. ape tu agak nya... jeng...jeng....asal usul perkataan "SPA"...

perkataan "SPA" ni sebenarnya berasal dari Latin iaitu

"salus per aquam" yang bermaksud

"health via water" or "sihat melalui air" .....haaa..baru tau kan ...

readmore »»

20 January 2010

BaTu PenyeNtaL tuMit kAkI daN bAdan

.
0 comments


Ngeh..ngeh..ngeh...
mesti pelik kan ...ape lah yg macam ikan ni...inilah penyental untuk tumit kaki dan badan...jangan risau..takkan menggelupas punya.kira nya ala-ala skrub lah...sape yg rerasa tumit kaki dah pepecah tu..badan pn dah menggerutukan..elok sangat lah beli batu penyental ni..murah jerr.. .harga seperti tertera pada gambar tu ...
KEbaikan :
- menanggalkan sel-sel kulit mati pada kulit
- melancarkan peredaran darah melalui sentalan pada kulit
- 2 dalam 1...x payah guna produk yang berasingan
- di jamin Halal

readmore »»
 

Health Tip of The Day

PAKEJ - PAKEJ YANG DI TAWARKAN

SPA AT HOME

*SILA BACA SEHINGGA HABIS BAGI MEMAHAMI KONSEP SPA INI*

Di sini saya ada menyediakan perkhidmatan berkonsepkan "SPA AT HOME" yang amat murah dan setanding dengan spa yang terdapat di luar. ini bermaksud SAYA AKAN DATANG KE RUMAH CIK/PUAN ATAU CIK/PUAN DATANG KERUMAH SAYA. (KUATERS STAFF IKRAM) layanan seperti ratu akan saya berikan dan di ingatkan bahawa SAYA BUKANLAH SEORANG TUKANG URUT dan HANYA UNTUK WANITA SAHAJA. Produk yg di gunakan di jamin halal dan berkualiti.

DIANTARA PAKEJ-PAKEJ YANG DISEDIAKAN IALAH :

BODY (Seluruh Badan )
1 - Urutan = RM25
2 - Body scrub = RM25
3 - Sauna = RM15
4 - Body Mask = RM20
5- Heat Massage = RM 15

FOOT TREATMENT (Kaki)
1 -Urutan Kaki + scrub (melegakan & relax) = RM 20 (per sesi)

FACIAL
RM 40


PELANGGAN AREA KAJANG DAN BANGI AKAN DI CAS RM 10 (kos perjalanan)
PELANGGAN DI LUAR KAJANG DAN BANGI (AREA LEMBAH KLANG) DI CAS RM20 (kos perjalanan)
PELANGGAN DI LUAR SELANGOR - boleh di bincangkan

Berminat atau mempunyai sebarang pertanyaan sila hubungi :
ZALIFAH MOHAMAD - 019-6863728 (Mobile)
Email : melati_003@yahoo.com
http://www.zabeauties.blogspot.com/

WaKtU pErKhiDmAtAn....

Isnin - Jumaat (Weekdays)
Selepas waktu kerja yakni 6.30 pm ke atas.
Sabtu dan Ahad (Weekend)
Bila-bila waktu sahaja yakni mengikut kelapangan pelanggan dan saya.
Ape-ape hal pun call / mesej (sms) atau ym saya dahulu. Telefon/ mesej (sms) / ym bila-bila masa sahaja.