RELAXATION AND BEAUTY: YES!
STRESS AND TRAFFIC JAM: NO!
TIADA MASA UNTUK KE SPA? MALAS? BUDGET CIPUT? PERKHIDMATAN SPA DI RUMAH ANDA
(BODY MASSAGE + BODY SCRUB + SAUNA + BODY MASK + HEAT MASSAGE + FOOT TREATMENT + FACIAL)

*lihat bahagian di bawah sekali untuk melihat pakej-pakej yang di tawarkan dan waktu perkhidmatan*

-also beautiful stuff sell here-

25 February 2009

HARGA BARU BG FOOT TREATMENT

.
0 comments

dEar frienD
Start from today rate for Foot treatment telah di tukar .....menjadi lebih murah dan berbaloi... harga seperti di bawah ini....sekian



FOOT TREATMENT (Kaki)
1 -Urutan Kaki + scrub (melegakan & relax) = RM 20 (per sesi)







saya juge nak ucapkan time kasih kat kak kay sbb sudi wat foot treatment ngan saya. len kali wat body scrub yer..saye bagi serviss baekk punya dafi...gegege.

readmore »»

23 February 2009

Ayat Murah Rezki

.
0 comments

"Ya tuhan kami, janganlah engkau jadikan hati kami condong kepada kesesatan sesudah engkau memberi petunjuk kepada kami dan kurniakanlah kepada kami rahmat dari sisi engkau dan sesungguhnya engkaulah Maha Pemberi (kurnia)"

-Surah Ali Imran , ayat 8 -
" Allah Maha Lembut terhadap hambanya, Dia memberi rezki kepada sesiapa yang di kehendakiNya dan dia lah Yang Maha Kuat lagi Maha Perkasa"
- Surah Ash Shuura , ayat 19 -
Kepada orang yang cuba sabotaj bisnes saye ni(pikiranye bisnes i ni ala2 serenity spa kan)...yg cube cakap2 negetif pasal bisnes saye ni.....saye tak heran kerana saye tahu janji ALLAH SWT kat hambanye pasti. Saye hanya layan cakap-cakap yg membina dan positif aje....

readmore »»

zOOm MaLaySia.

DeaR All....
This weekend ...friday..saturday n sunday (27 feb - 1 march 2009) ...saye akan pegi cuti-cuti malaysia..so segala appoinment untuk SPA weekend ni x de...sy akan kembali pada 2 march 2009.....lokasi cuti2 kali ni dlm negara jer....tp dlm hutan..lalalalala....sape nak ikut jom...ade mase lagi ni nak register. kali ni nak terapi kan diri sendiri setelah menghadapi 3 minggu yg ponek giless....








readmore »»

20 February 2009

JanJi SaYe

.
2 comments

Lokasi di opis sekitar IKRAM....blok *....tingkat*....

d**ay = eh pah ...aku nak spa ngan ko ni
aku*= bleh jer....aku ari ni free.
d**ay = tp aku malu lah...segan ko nengok badan aku ni
aku*= nk malu nape plak...sesama pompuan kan...
d**ay= ye lah..kita kan setempat keje...malu lahh..
aku*= leeee....jgn risau aku x citer ngan org lah pasal badan ko nyer....aku kan cr rezki baeekkk..
d**ay= hehehehe..mana lah tau...ok...kompom ptg ni
aku* = (dlm ati)....persepsi....ok..set...jumpe kat umah aku....

JanJi Saye....(angkat tangan sebelah)
1- Saya janji takkan cite pasal kekawan punyer "body" kat kekawan yang lain.

Lokasi di Le Jardine Condo, Pandan Indah...

aku* = mana roni kak ....
k.ita = dia gi bangi..jumpe kak tie..carik nasik dagang..
aku*= lerr..yer ker..org dtg sini dia plak gi sana.
k.ita = hehehe....akak tanya gak dia nak wat Spa tak...dia kata malu ..sbb pah kawan dia...malu pah nengok badan dia...
aku = gegegege...
Ini janji saye dan saya wajib ikut...so kengkawan ..jgn reragu ngan saya ok.....please be positive and thanks for support me...

*Thanks to kak ita n d***ay....nnt sy bg member card

readmore »»

07 February 2009

Info 4 : Perlu dan Tidak Perlu

.
0 comments

* Tanpa perlu menanggalkan pakaian, urutan tetap berkesan jika badan dilitupi pakaian. Yang penting selesa.Tetapi adalah lebih baik jika memakai sehelai kain yang hanya untuk menutup bahagian yang sepatutnya.

* Elakkan memakai barang kemas.
* Jangan tidur sewaktu urut.
* Jangan terlalu kenyang,at least sejam selapas makanan hadam.
* Yang mempunyai masalah jantung tidak di galakkan kerana boleh meningkatkan pengaliran darah dan mengakibatkan serangan jantung.

Info : RAPI (01/01/09 dan (01/02/09)

readmore »»

Info 3 : Kenapa Perlu Urutan Aromaterapi

- Urutan dapat meransang peredaran darah dan mengaktifkan otot-otot yang lemah dan mengembalikan kesegaran tubuh.

- Ia juga meransang pergerakan toksin melalui sistem limfa dengan melancarkan peredaran cacair limfa dan secara automatik menyingkirkan toksin dan meningkatkan sistem imun dalam badan.
- Urutan juga melancarkan perjalanan darah dan secara tidak lansung melegakan lenguh,sengal,pening kepala dan sakit pada bahagian badan.
- Dengan urutan dapat merehatkan badan yang letih dan tekanan yang dihadapi.

Info : RAPI (01/02/09)

readmore »»

tOChE tO kAk Aida

Timer kasih to kak aida baba...(x de kena mengena ngan fadlee baba ok). walaupun kak aida slalu pegi tempat spa yang gempak tp thanks sebab sudi try saya punya service. Best ker tak nnt komen kat blog ni yerk....

(aweks yg depan skali yg kusyuk no kira keta tu...tu lah kak aida)

readmore »»

Info 2 : Resipi kulit cantik cara tradisional


1.) Belimbing besi + asam jawa
- Ramas kedua-dua bahan diatas dan hancurkan. (nak blender pun boleh...lagi senangkan)
- Kemudian lumurkan pada badan
- Ia akan menanggalkan kotoran dan sebagai bahan antiseptik kulit yang gatal.
2.) Beras pulut
- Goreng beras pulut sampai garing (kuning2 agaknya)
- Tumbuk pulut tadi sampai hancur tapi jangan lumat.
- Campurkan pulut tadi dengan bedak sejuk.
- Sentalkan pada seluruh badan.
- Berkesan untuk menanggalkan daki dan sel-sel kulit mati.
- Comfirm kulit halus lepas tu.
Info : Alamak lupa lah amik kat mana info ni...

readmore »»

Info 1 : Kenapa Aromaterapi di Perlukan

Aromaterapi dikaitkan dengan kecantikan tanpa kita menyedari bahawa ia juga menyegarkan dan mencergaskan tubuh. Khasiat tumbuhan herba mampu merawat tubuh dari dalam selain memberi ketenangan kepada sesiapa yang mengamalkannya. Segala rasa tertekan atau lenguh tubuh dapat diredakan dengan aktiviti ini. Oleh itu amalkan aromaterapi untuk kekal cergas selain daripada bersenam.
Info : RAPI 15/1/09

readmore »»
 

Health Tip of The Day

PAKEJ - PAKEJ YANG DI TAWARKAN

SPA AT HOME

*SILA BACA SEHINGGA HABIS BAGI MEMAHAMI KONSEP SPA INI*

Di sini saya ada menyediakan perkhidmatan berkonsepkan "SPA AT HOME" yang amat murah dan setanding dengan spa yang terdapat di luar. ini bermaksud SAYA AKAN DATANG KE RUMAH CIK/PUAN ATAU CIK/PUAN DATANG KERUMAH SAYA. (KUATERS STAFF IKRAM) layanan seperti ratu akan saya berikan dan di ingatkan bahawa SAYA BUKANLAH SEORANG TUKANG URUT dan HANYA UNTUK WANITA SAHAJA. Produk yg di gunakan di jamin halal dan berkualiti.

DIANTARA PAKEJ-PAKEJ YANG DISEDIAKAN IALAH :

BODY (Seluruh Badan )
1 - Urutan = RM25
2 - Body scrub = RM25
3 - Sauna = RM15
4 - Body Mask = RM20
5- Heat Massage = RM 15

FOOT TREATMENT (Kaki)
1 -Urutan Kaki + scrub (melegakan & relax) = RM 20 (per sesi)

FACIAL
RM 40


PELANGGAN AREA KAJANG DAN BANGI AKAN DI CAS RM 10 (kos perjalanan)
PELANGGAN DI LUAR KAJANG DAN BANGI (AREA LEMBAH KLANG) DI CAS RM20 (kos perjalanan)
PELANGGAN DI LUAR SELANGOR - boleh di bincangkan

Berminat atau mempunyai sebarang pertanyaan sila hubungi :
ZALIFAH MOHAMAD - 019-6863728 (Mobile)
Email : melati_003@yahoo.com
http://www.zabeauties.blogspot.com/

WaKtU pErKhiDmAtAn....

Isnin - Jumaat (Weekdays)
Selepas waktu kerja yakni 6.30 pm ke atas.
Sabtu dan Ahad (Weekend)
Bila-bila waktu sahaja yakni mengikut kelapangan pelanggan dan saya.
Ape-ape hal pun call / mesej (sms) atau ym saya dahulu. Telefon/ mesej (sms) / ym bila-bila masa sahaja.